Domácí recept na omáčku Ponzu

Ponzu omáčka. Vychutnejte si tuto univerzální japonskou citrusovou omáčku doma!

Vytisknout recept
Domácí recept na omáčku Ponzu
Chod Omáčky
Kuchyň Japonská
Keyword kombu
Doba přípravy 5 minut
Porce
porce
Suroviny
Chod Omáčky
Kuchyň Japonská
Keyword kombu
Doba přípravy 5 minut
Porce
porce
Suroviny
Pokyny
  1. Připravte si všechny suroviny
  2. Vložte všechny suroviny do sterilizované misky a dobře promíchejte. Vložte do lednice a nechte vychladit. Základ na ponzu omáčku mít takto uchovaný až týden.
  3. Pro přípravu vyndejte základ z lednice a přes jemné síto vysušte katsuobushi a kombu. Zbylé katsuobushi a kombu můžete použít na domácí furikake (japonské rýžové koření).
  4. Takto hotová omáčka vydrží až měsíc v lednici.
Sdílet tento recept