Tofu salát se sezamovou ponzu omáčkou

Toto je jednoduchý japonský tofu salát se sezamovým ponzu dresingem. Salát je svěží s litovou zeleninou, tofu, kukuřicí, mořskými řasami a voňavými japonskými bylinkami. Zamilujete si ponzu omáčku. Salát je jednoduchý a hodí se k mnoha japonským a asijským pokrmům.

Vytisknout recept
Tofu salát se sezamovou ponzu omáčkou
Chod Saláty
Kuchyň Japonská
Doba přípravy 15 minut
Doba vaření 15 minut
Porce
Suroviny
Dresing
Chod Saláty
Kuchyň Japonská
Doba přípravy 15 minut
Doba vaření 15 minut
Porce
Suroviny
Dresing
Pokyny
Dresing
  1. Vložte sušené mořské řasy do vody a nechte 10 minut rehydratovat. Jakmile jsou wakame měkké a jemné, vytlačte vodu a odložte je na talířek.
  2. V malé misce smíchejte ponzu, sójovou omáčku, sezamový olej a sůl.
  3. Přidejte sezamová semínka a Yuzu Kosho a smíchejte vše dohromady.
  1. Nakrájejte shiso na tenké proužky.
  2. Nakrájejte tofu na malé kostičky
  3. Lístky salátu natrhejte na větší kousky a položte na talíř. Přidejte cherry rajčata a kukuřici. Dále položte tofu a na něj wakame a shiso listy.
  4. Až budete podávat salát, pokapejte ho dle chuti dresingem.
Sdílet tento recept